Have

5 planter mod myg

 

Hvad kunne være dejligere end at tilbringe en lun sommeraften i haven? Problemet er dog ofte, at myg virkelig kan ødelægge sådan en aften. Det er selvfølgelig en del af naturen, men der er også anti-myggeplanter, og du kan bruge dem til at få ekstra hvile på din terrasse.

1. Citronplante
Myg kan ikke lide den friske lugt af citron. Der findes derfor mange midler mod myg ud fra det princip. Den mest kendte anti-myg plante er derfor citron bh’er. Du kan bruge denne i haven såvel som i en krukke på værelset eller soveværelset. Citrongræs er en meget nem plante at dyrke. Du kan købe det i supermarkeder og butikker. Skær de døde stykker af og læg stilkene i vandet. De vil rode inden for et par uger. Citrongræs er også velegnet som krydderi i en række orientalske retter.

2. Morgenfrue
Morgenfruer har ikke en distinkt eller karakteristisk duft, men myg hader denne plante. Det er et behageligt fænomen, fordi denne plante simpelthen er dekorativ i haven og kræver lidt pleje. Morgenfruer kan også placeres i en stor potte, hvilket gør det muligt at beskytte en altan mod de irriterende pigge. Det giver ingen mening at gnide plantesaften på din hud, fordi effekten ikke er baseret på saftens lugt eller smag.

3. Lavendel
Siden romertiden har folk været glade for den vidunderlige duft af lavendel. Sommerfugle og bier sætter også pris på blomsterne for nektaren. Myg hader lugten og lavendel er bestemt en plante mod myg. Hvis du nogensinde har set de enorme lavendelmarker i det sydlige Frankrig, vil du indse, at lavendel sætter pris på et solrigt sted i haven. Du kan også nyde de smukke farver i en plantekasse på altanen. Også da er tilstrækkelig sol nødvendig.

4. Rosmarin
Har du en urtehave, vil den sikkert også indeholde rosmarin, for du kan lave dejlig mad med denne urt. Men myg kan slet ikke lide denne plante. En god grund til at sætte denne anti-myggeplante i din have. Rosmarin kommer fra et varmere klima end vores. Planten kan lide varme og sol. Tør jord er også en forudsætning for sund vækst. Og glem ikke, at rosmarin er en busk, der kan vokse hurtigt, hvis du ikke håndterer saksen regelmæssigt.

planter mod myg

5. Kødædende planter
Det kan lyde som en god idé at tillade myg at blive spist af kødædende planter. En slags kompensation for den lidelse, de påfører os. Men de kødædende planter, der til en vis grad overlever i vores klima, er rigtige sumpplanter, og de føler sig kun hjemme der. Den mest berømte kødædende plante er Venus-fluefælden, som fanger insekter med de lukkende blade og derefter fordøjer dem. Men lugten, som denne plante afgiver, er ikke attraktiv for myg. Chancen for, at en myg bliver fanget, er derfor praktisk talt nul.