Have

Bambus

Vil du have tilstrækkeligt med privatliv i din have og leder du efter et alternativ til et hegn, bøgehæk eller traditionel nåletræshæk? Vælg derefter bambus. Bambus er en pålidelig og stedsegrøn plante og velegnet til brug som hæk.

Bambus vokser hurtigt, og du får resultater på kort sigt. Du kan lave en hæk fra 50 cm til 5 meter eller højere. Ønsker du en smal hæk, anbefaler vi at vælge en opretstående og smal bambusart.

Om vinteren er din hæk mindre tæt. Vi har også masser af valg til dem, der foretrækker en bredere hæk. Med en bredere hæk er det godt at vide, at denne art skal beskæres i tide, så bambusen ikke hænger for meget.

Vil du skabe en bambushæk, er det vigtigt, at du har plads. Sørg for en planteplads omkring en meter bred. Bambusen kan så forynge sig selv i sit eget habitat ved at spire nye skud.

Den ikke-invasive bambus ‘Winter Joy’ og den ikke-invasive bambus ‘Campbell’ er de allerbedste bambusplanter til at lave en smuk bambushæk.

Bambus for atmosfære og privatliv

Mange besøgende på vores bambusplanteskole viser interesse for en bambushæk for at maskere en uønsket udsigt og samtidig skabe en unik atmosfære.

Det er vigtigt for haveejere at have tilstrækkelig privatliv. Bambus er et interessant alternativ til et hegn eller nåletræshæk. Det er en pålidelig, stedsegrøn plante til brug som hæk, skillevæg eller vindfang.

En bambushæk har forskellige grønne nuancer, stilistiske kuler, er mobil og en dynamisk plante, der ikke keder sig i løbet af sæsonen. Desuden er bambus en hurtigtvoksende plante, så resultater kan forventes på kort sigt. Med bambus kan du skabe hække fra 50 cm høje forhavehække til mere end 8 meter høje hække til at dække bygninger.